Vi åkte till hönsen och köpte dem. Det blev en Ölandshöna, en röd indisk djungelhöna och en Rhode Island Red dvärg. Egentligen skulle vi haft en röd indisk djungelhöna och två eller tre Ölandshönor men den tredje hade hon inte lyckats fånga in, så räven tog den. Den andra Ölandshönan tog råttan.

Vi fick dem i en låda och alla var helt tysta på vägen hem. När vi satt in lådan i husetoch öppnat den satt alla hönsen helt stilla. Sedan började Ölandshönan sträcka på halsen och se sig omkring. Efter några minuter sträckte röd indisk djungelhöna på halsen.

Rhode Island Red dvärg satt fotfarande helt blick stilla. Efter fem tio minuter började också Rhode Island Red dvärg se sig omkring. Sedan hoppade plötsligt Ölandshönan upp på lådkanten och stod där en stund , plötsligt tog Djungelhönan också mod till och hoppade upp.

Rhode Island stod fortfarande i lådan när vi skulle åka iväg, men när vi på hemvägen hämtade mormor och visade hönshuset för henne stod alla hönsen och åt, men när vi kom tryckte de sig in i ett hörn.

På kvällen när vi gick in till dem för att se om de hade satt sig på pinnen hade de lagt sig till ro på nätet ovanför bajsbrädan. R. visade lite hur man skulle lyfta upp hönsen genom att lyfta upp Rhode Island på pinnen.

Sedan lyfte jag upp djungelhönan på pinnen. När Siri och jag lyfte upp ölandshönan på pinnen hamnade hon så här: